NoutățiScena Locală

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut a revenit cu un nou material: AFLMȘMP – Îmi Plăceau Mai Mult Înainte

By November 11, 2023 No Comments

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut a revenit cu un nou material: AFLMȘMP – Îmi Plăceau Mai Mult Înainte

Sesiunea live „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte” a formației AFLMȘMP, înregistrată în Carpați, la Holbav, constă în patru piese noi, scrise după lansarea din 2022 a albumului La Vale, primul nostru album lansat în colaborare cu dunk!records, o casă de discuri belgiană.

Cele 25 de minute de post-rock cu accente de muzică progresivă și stoner urmăresc traiectoria stilistică pe care o cultivăm de câțiva ani, marcând o schimbare de direcție către un sunet mai agresiv și încercând, ca întotdeauna, să ne exprimăm onest din punct de vedere muzical, nu să efectuăm simple demonstrații.

Pentru prima oară, am dat pieselor titluri în engleză, păstrând, însă, tradiția de a alege titluri lipsite de sens pentru piesele noastre. Deși în limba engleză titlurile ar putea părea serioase și pe alocuri melancolice, un vorbitor de română își poate da seama cu ușurință că nu am făcut decât să traducem mot-a-mot expresii românești comune. Păstrând această notă ironică, încurajăm publicul să se bucure de acest material fără să încerce să interpreteze muzica în vreun fel, așa cum credem, de altfel, că ar trebui ascultată muzica instrumentală în general.

Locația a servit drept o mult așteptată punere în scenă a numelui formației, în timp ce numele materialului, „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte”, face referire la originile noastre stilistice, păstrând nota ironică, sugerând o posibilă reacție a publicului la acest material și amintind de zecile de idei și sugestii care ne-au fost oferite de-a lungul anilor, fără ca noi să le cerem.

Tour dates:
16.11.2023 – Legend Pub, Iași
07.12.2023 – Atelier Cafe, Cluj
14.12.2023 – Control Club, București

Corina Grasu

Corina Grasu

Prezență delicată și binevoitoare, mereu cu zâmbetul pe buze, Corina scrie cu ușurința cu care zigzaghează printre rafturile cu cărți și muzică, multă muzică atent aleasă. Atunci când n-o găsim la Cărturești Carusel sigur e la vreun concert, sau pregătește un interviu pentru ProgNotes.

Leave a Reply