Doar două săptămâni ne mai despart de reîntâlnirea explozivă cu mult îndrăgita formaţie de rock progresiv modern din Polonia, RIVERSIDE! Pe această cale, cei 5 membri, în frunte cu liderul şi vocalistul Mariusz Duda, au înregistrat un mesaj video dedicat fanilor săi din Europa şi i-a invitat la concert, măcar pentru „un salut”!

Reamintim publicului din România că RIVERSIDE face cale-ntoarsă pe data de 26
septembrie, pentru un nou concert în Quantic Club, care va avea ca tema principală noul material de studio intitulat: “ID.Entity”. De asemenea, pe data de 25 septembrie, Mariusz Duda va împlini vârsta de 48 de ani, timp în care se va afla în România pentru concertul din Cluj-Napoca, motiv întemeiat ca pe data de 26 septembrie să îl sărbătorim cum se cuvine în Quantic Club!

Biletele se găsesc în sucursalele iabilet.ro la următoarele categorii de prețuri:

  • 120 lei – pana in ziua evenimentului, 26 septembrie;
  • 150 lei – la intrare in Quantic Club.

În ultimii 22 de ani, de la începutul carierei muzicale în anul 2001, RIVERSIDE și-a construit treptat și sigur o reputație de excepție. Nenumărate turnee de mare succes, peste 700 de concerte live în toată lumea, 7 albume de studio, 2 mini-albume și 2 materiale live, trupa este una dintre titulaturile de top ale rock-ului progresiv contemporan!

În toamna anului 2018, RIVERSIDE a lansat „Wasteland”, devenind cel mai mare succes al lor de până acum. Albumul s-a regăsit la final de an pe listele multor critici muzicali de specialitate iar pentru unii a fost chiar în top (precum în revista “Rock Magazine Eclipsed”). De asemenea, formația a primit pentru acest material din 2018 Discul de aur în țara natală, unde acest material de studio a atins Numărul 1 în clasamentele dedicate rock-ului. După ce au concertat într-o serie de evenimente de amploare în 2018/2019, băieţii au plecat într-un ultim turneu în Europa, la începutul anului 2020, înainte de a planifica să se întoarcă în studio pentru noul album.

Doar 3 zile de bucurie au avut la dispoziție până când COVID-19 a lovit. Iar în următoarele săptămâni, mai multe țări începeau să-şi închidă graniţele. Majoritatea spectacolelor au avut loc, însă, după doar 2 săptămâni, au fost nevoiți să se întoarcă acasă din cauza pandemiei.

Perioada aceasta complet neașteptată și tragică pentru unii oameni avea să-i lovească când se găseau în cel mai înalt punct al carierei lor. Dar asta nu i-a oprit! După pandemia de coronavirus, RIVERSIDE a plecat din nou să concerteze. În 2022. Turneu în America de Nord, America de Sud și Europa, de asemenea, au lucrat din greu la noul album pe care trupa tocmai l-a finalizat, în septembrie 2022 ajungând şi la noi cu un concert extraordinar.

Acum, revin cu energie proaspătă și multă încredere, trupa așteptând cu nerăbdare o
activitate plină în 2023! Au lansat noul album “ID.Entity” pe 20 ianuarie 2023, urmat de turnee în SUA, precum și evenimente planificate în Marea Britanie/ Scandinavia/ Polonia în primăvară. În toamnă și în România!

Cu alte turnee planificate pe parcursul anului 2023, viitorul pare luminos pentru acești pionieri ai sonorităților rock progresive contemporane pe care îi așteptăm cu bucurie în septembrie (Bucureşti şi Cluj-Napoca)!

Corina Grasu

Corina Grasu

Prezență delicată și binevoitoare, mereu cu zâmbetul pe buze, Corina scrie cu ușurința cu care zigzaghează printre rafturile cu cărți și muzică, multă muzică atent aleasă. Atunci când n-o găsim la Cărturești Carusel sigur e la vreun concert, sau pregătește un interviu pentru ProgNotes.

Leave a Reply