Și ce an a fost. Mulți dintre noi se așteptau să mai pună deoparte niște amintiri la tichiuță și să privească retrospectiv cu gândul cu care Claudia, proaspăt convertită la lumea nemuritorilor a zâmbit la prima ei doză de sânge proaspăt … “I want some more!”

Nu mi se pare chiar atât de deplasat scenariul acesta și nici foarte departe.

Dar bulele noastre n-au prea avut de ales, așa că fiecare și-a văzut de ale ei. Și fiecare dintre noi și-a căutat supapele așa cum a știut mai bine. Și a vrut să fie sigur că petrece un timp de calitate fie și în izolare. Muzica a fost cu siguranță una dintre ele. Și despre ea o sa încercăm să discutăm într-o retrospectivă, pe cât de personală, pe atât de pertinentă. Vă propunem într-o manieră diferită de alți ani, o trecere în revistă a albumelor care ne-au făcut pielea de găină în propria sufragerie. 

Topul Prognotes 2020 va fi așadar o listă subiectivă și făcută pe măsura vremurilor pe care le avem. Și fiecare dintre voi, sunteți invitați să vă formulați o părere despre ce v-a impresionat. Încercăm astfel să cuprindem cât mai mult din lansările acestui an, iar opțiunile vor fi lăsate la liber, fără a emite judecăți sau axiome cu titlul de adevăr absolut. Cât de amestecate vor fi gusturile în interiorul redacției?! Cât de multe asemănări?! O întrebare care poate își va găsi răspunsul, la fel de subiectiv pentru fiecare dintre voi, cei care ne-ați urmărit în acest an.

Iar pentru asta, vă suntem recunoscători și vă mulțumim!

Vom încerca și de această dată, o nouă perspectivă asupra subiectului care ne-a adus împreună: MUZICA (or the new blood to say so).

Și pentru ca distopia să fie una completă, vă propunem câte un interviu, cu fiecare dintre protagoniștii ProgNotes, deghizați (sau nu) în personajele filmului lui Neil Jordan.

Butonul pornit al reportofonul dă semnalul că povestea poate începe.

Totul se petrecea în 2020, când o epidemie  …

Marius Honceriu

Marius Honceriu

Deși pedigree-ul nu anunța nimic spectaculos, am crescut cu potențiatori de aromă de metale, tratat de timpuriu cu vitamine de blues, mi-am întărit musculatura de adolescent rebel cu fusion și m-am pus în cap cenușă de Prog. La maturitate sper să îmi găsesc ceva de lucru ca să mă pot lua în serios. Musai cu sunete.

Leave a Reply