Green Carnation, legendara trupa norvegiană de progressive rock, va concerta pentru prima dată în România în cadrul SoundArt Festival 2020 şi va aduce fanilor un setlist special ce va conţine piese de pe noul album ce urmează să fie lansat în cursul anului viitor.

De asemenea, A Broken Design şi Contraband X confirma prezenta în line-up-ul evenimentului din perioada 13-15 martie din Quantic Club alături de Truckfighters, Allochiria, ARAC Ensemble, The Dead Creed si Eyes to Argus. Pe această cale, organizatorii anunţă şi prima ediţie a concursului “Sound On Paper”

Cu ocazia confirmării prezenţei celor de la Green Carnation, grafica oficială SoundArt Festival 2020 primeşte o nouă alură specială, cu o variantă semnată de Costin Chioreanu. Artistul a lucrat împreună cu norvegienii şi în 2018 pentru lansarea albumului live, Last Day of Darkness.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate prin iabilet.ro la ofertă de presale.

Green Carnation a fost fondată în 1990, în Kristiansand, Norvegia, perioadă în care Tchort (membrul fondator Green Carnation) s-a alăturat trupei Emperor, pentru albumul „Darkside Eclipse”, și a continuat să cânte alaturi de Satyricon și Einherjer. Albumul lor de debut al formatiei, „A Journey To The End Of The Night”, a fost lansat în 2000. Line-up-ul Green Carnation a avut parte de cateva schimbari pana la lansarea albumului „Light of Day, Day of Darkness”, în 2001, iar abordarea muzicală a devenit una mai „rock-ish” odată cu „A Blessing in Disguise” (2003) și „The Quiet Offspring” (2005), înainte de apariția „Acoustic Verses” in 2006. Green Carnation este cunoscută publicului şi datorită concertului pe DVD „A Night Under The Dam” (2006), înregistrat în munții din Norvegia, sub o înălțime de 30 de metri.

În prezent, Green Carnation pregăteşte un nou material de studio ce va fi lansat in cursul anului 2020, însă fanii din Romania vor avea ocazia sa asculte piese de pe acest album pe scena festivalului Soundart 2020.

GREEN CARNATION online: www.facebook.com/GreenCarnationNorway/

Trupa malteză A Broken Design a fost înfiinţată în 2014 încercând să aducă o perspectivă nouă asupra genurilor stoner/hard rock cu un sound bine ancorat în metal, grunge şi rock’n’roll.

EP-ul de debut al trupei “Halo Of Flies” poate fi descris ca un amestec eclectic de influenţe muzicale si contine un set de piese catchy în care este dozata nostalgia vremurilor în care muzica era neslefuita şi făcută cu multă pasiune. În prezent, A Broken Design pregăteşte un nou album de studio ce va fi intitulat “Another Day In Hell” .

A BROKEN DESIGN online: www.facebook.com/abrokendesignmalta/
www.youtube.com/channel/UCkwjyF7lyVgE1Z3LFv7PHoQ

Trupa Contraband X s-a înfiinţat în 2017, în Piatra Neamţ, lansând în martie 2018 primul material discografic: EP-ul “Ruins of Mankind”. Materialul a inclus 6 piese, stilul abordat fiind groove-death metal. In Noiembrie 2018, trupa a lansat videoclipul pentru single-ul “Blind”, piesa ce a marcat o schimbare de stil muzical, cât şi cooptarea în trupă a lui Petre Iftimie la chitară (ex. Taine, Illuminati, Spectral). Anul 2019 mai aduce o schimbare de componenţă, alăturându-se şi Liviu Ustinescu la voce (Rancorum, Din Umbră).

Noul material discografic al trupei, intitulat “False Healer”, a fost lansat in 2019, pe 25 August, si este disponibil pe Bandcamp, cat si pe restul platformelor de streaming.

CONTRABAND X online: https://contrabandx.bandcamp.com/album/false-healer
http://www.youtube.com/channel/UCWtl3BgZ-I2RIg_v_HZCEDA/videos
www.facebook.com/contraband.x17/
www.instagram.com/contraband.x/

Abonamentele pot fi achiziţionate la oferta de presale la pretul de 170 RON şi oferă accesul în cadrul festivalului pentru cele trei zile, 13 – 15 martie 2020.

Bilete SoundArt Festival 2020 ziua I – 40 RON – The Dead Creed, ARAC Ensemble
Bilete SoundArt Festival 2020 ziua II – 90 RON – Contraband X, Eyes To Argus, Green Carnation
Bilete SoundArt Festival 2020 ziua III – 90 RON – A Broken Design, Allochiria, Truckfighters

Începând cu prima zi a festivalului abonamentele si bilete vor putea fi achizitionate si din Quantic Club la urmatoarele preturi: Abonament – 200 RON, bilet ziua I – 50 RON, bilet ziua II -120 RON, bilet ziua III – 120 RON.
Soundart prezinta prima editie a concursului “Sound On Paper”

Concursul “Sound On Paper” este organizat de OST CULTURAL EVENTS in parteneriat cu CAVALLERIA EVENTS si face parte din proiectul SOUNDART FESTIVAL care isi propune sa dezvolte reflectia personala a artistilor asupra legaturii dintre sunet si imagine.

Scopul concursului este de a stimula interesul artistilor plastici pentru interdisciplinaritate si conexiunea dintre diferite ramuri ale culturii.

Obiectivul este ca participantii sa creeze un poster care sa ilustreze o idee si sa transmita un mesaj clar in legatura cu urmatoarele teme si nu numai: Materializarea sunetului in imagine; Reprezentarea plastica a sunetelor complexe; Muzica in arta plastica.

Grupul tinta al concursului il reprezinta graficienii, artistii si pasionatii de arta din toate domeniile. La concurs poate participa orice persoana cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 ani.

Calendarul concursului:

– Inscrierile pentru concurs – incepand cu 21 octombrie 2019
– Lansarea concursului – 21 octombrie 2019
– Termenul limită pentru predarea lucrărilor – 15 ianuarie 2020
– Preselectie lucrari – 31 ianuarie 2020
– Anuntarea castigatorilor – 13 martie 2020
– Vernisajul expozitiei cu cele mai bune lucrari – 13 – 15 martie 2020 (in cadrul festivalului Soundart 2020)

Lucrările:

– Fiecare aplicant poate trimite maxim trei lucrari. Acestea pot fi lucrari digitale (grafica pe computer), grafica, colaj, tempera, acrilic, tehnica mixta. Lucrarile vor fi trimise la dimensiunea A2 (420×594 mm), print, neinramate si CD pentru lucrari digitale, iar lucrarile in alte medii vor fi trimise in original, neinramate, fixate cu fixativ sau adeziv specific. Lucrarile neingrijite si deteriorate nu vor fi luate in considerare. Lucrarile care vor fi considerate plagiat nu vor intra in concurs.
– Aplicatul va trimite un mail la adresa soundartro@gmail.com care sa cuprinda solicitarea de a participa la concurs, dar si o prezentare a lucrarii trimise.
– Aplicantul va urmari tematica oferita si o va interpreta dupa propria capacitate de sinteza si de creatie.
– Aplicantul isi va scrie in clar numele, prenumele, titlul lucrarii si anul pe spatele lucrarii.
– Lucrarile pot fi expediate prin posta sau depuse personal la: Club Quantic / soseaua Grozavesti 82, Bucuresti. Se recomanda punerea lucrarilor intr-o mapa de plastic sau carton, pentru a asigura protectia lucrarii in timpul transportului.
– Lucrarile vor fi evaluate de un juriu format din 3 artisti plastici si un reprezentant OST CULTURAL EVENTS.

Data fiind natura artistica a concursului, rezultatele publicate sunt definitive si nu se accepta contestatii de nicio natura. Regulementul complet, premiile, dar si mai multe detalii despre concurs vor fi anuntate pe pagina oficiala a evenimentului.

FB Event page: https://www.facebook.com/events/1332530573564702/

Corina Grasu

Corina Grasu

Prezență delicată și binevoitoare, mereu cu zâmbetul pe buze, Corina scrie cu ușurința cu care zigzaghează printre rafturile cu cărți și muzică, multă muzică atent aleasă. Atunci când n-o găsim la Cărturești Carusel sigur e la vreun concert, sau pregătește un interviu pentru ProgNotes.

Leave a Reply