După concertul excepțional susținut în cea de-a treia ediție a festivalului SoundArt, renumita formație poloneza Riverside revine în 12 Martie pe scena clubului Quantic cu un ultim show ce face parte din turneul ‘Wasteland’ și care va conține un setlist special, un cadou deosebit pentru fanii din Romania.

Riverside a fost înființată în Varșovia, în 2001, și are până în prezent 7 materiale discografice, majoritatea fiind lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Out Records. Cel mai recent album al trupei, ‘Wasteland’ a fost lansat in data de 28 septembrie, 2018. Asemanată deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una din cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.

Odata cu lansarea primului material discografic, ‘Out of Myself’ (2003), succesul pe care l-a avut in Polonia a adus formației Riverside un contract cu casa de discuri americana Laser’s Edge, dar si o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema). Începand cu cel de-al doilea album de studio al trupei, ‘Voices in My Head’, material lansat inițial în Polonia (Mystic Production) apoi relansat international sub egida InsideOut, Riverside și-a început cariera în adevaratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive. ‘Rapid Eye Movement’ (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe.

‘Anno Domini High Definition’ (2009), ‘Shrine of New Generation Slaves’ (2013) si ‘Love, Fear and the Time Machine’ (2015) nu au făcut decât să confirme faptul ca Riverside este o formație cu o identitate extrem de specială. În 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat in urma unui stop cardiac, iar compilația ‘Eye of the Soundscape’, a devenit ultimul material înregistrat în formula clasică Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, ‘Wasteland’, surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri magice de chitară.

Bilete sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro la următoarele prețuri:
Presale: 80 Lei
În ziua concertului: 100 Lei
Link bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-bucuresti-riverside-quantic-46631/
RIVERSIDE online:
riversideband.pl/en/
facebook.com/Riversidepl/
www.youtube.com/watch?v=4Wqlts7QWA8

Corina Grasu

Corina Grasu

Prezență delicată și binevoitoare, mereu cu zâmbetul pe buze, Corina scrie cu ușurința cu care zigzaghează printre rafturile cu cărți și muzică, multă muzică atent aleasă. Atunci când n-o găsim la Cărturești Carusel sigur e la vreun concert, sau pregătește un interviu pentru ProgNotes.

Leave a Reply