Revizităm metafora albumului dublu și, într-o notă similară, reedităm [remastered edition] „săptămâna“ în format dublu, căci — iată! — au mai trecut două săptămâni în care ne-am bucurat de multe noutăți și, mai mult, de o premieră ProgNotes.

Revenind însă la începutul parcursului celor două săptămâni care s-au scurs de la retrospectiva ProgNotes precedentă, începem cu videoclipul ce acompaniază primul single de pe albumul Wired for Madness anunțat de Jordan Rudess pentru 19 aprilie. Wired For Madness pt. 1, primul single și prima piesă a albumului solo al binecunoscutului artist, în prezent în turneu cu Dream Theater, se bucură de concepția grafică semnată de Wayne Joyner, care a realizat și animațiile pentru piesele albumului Dream Theater și proiecțiile video ce ilustrează live Distance Over Time Tour 2019.

Jordan Rudess – Wired For Madness pt. 1

Prolificul Neal Morse, în acest moment aflat în turneul de promovare al albumului The Great Adventure cu The Neal Morse Band, a dezvăluit mai multe detalii despre opera rock Jesus Christ: The Exorcist, ce urmează să fie lansată oficial în iunie. Proiectul, cunoscut fanilor încă din septembrie anul trecut, când o serie de piese în versiune demo au fost puse la dispoziția abonaților Inner Circle, este compus în întregime de Neal Morse, care a lucrat zece ani la realizarea sa. Anunțul făcut a fost acompaniat de lansarea unui videoclip pentru piesa Get Behind Me Satan, ce-l are ca vocalist invitat pe fostul său coleg din Spock’s Beard, Ted Leonard.

Neal Morse – Get Behind Me Satan

De pe The Great Adventure, Morse a extras piesa The Great Despair, ce se bucură de un video de promovare înregistrat live în Los Angeles, la finalul segmentului american al turneului The Great AdvenTOUR.

The Neal Morse Band – The Great Despair

Ultimul capitol al trilogiei Lonely Robot, albumul Under Stars, ce-l are ca autor și protagonist pe britanicul John Mitchell, beneficiază de un prim single, Ancient Ascendant.

Lonely Robot – Ancient Ascendant

De la bateristul trupei norvegiene Leprous, Baard Kolstad, vine știrea premierei videoclipului piesei Apollo, extrasă de pe cel de-al doilea album al proiectului Rendezvous Point. Albumul Universal Chaos va fi lansat pe 24 mai și este deja disponibil pentru precomandă.

Rendevous Point – Apollo

Evergrey, pe care-i putem vedea live în Cluj pe 12 aprilie și la București pe 13 aprilie, au lansat videoclipul piesei All I Have, de pe recent lansatul album The Atlantic.

Evergrey – All I Have

De la octetul britanic Big Big Train avem știri despre noul album ce va fi lansat în mai, Grand Tour, disponibil deja pentru precomandă.

Big Big Train – Grand Tour

Devin Townsend a fost în mod cert vedeta știrilor ultimilor săptămâni premergătoare lansării albumului Empath. Despre album puteți citi în recenzia realizată de Corina.

Al treilea single extras de pe albumul Empath a fost lansat zilele trecute și dezvăluie aceeași exuberanță de expresie și bogăție de idei care-l individualizează pe artist.

Devin Townsend – Spirits Will Collide

Rămânem tot în compania lui Devin, care a dezvăluit zilele trecute o știre ce a picat cum nu se putea mai bine, în contextul concertului Haken din club Quantic. Astfel, în turneul european de promovarea a noului album, Devin îi va avea parteneri de scenă în deschiderea concertelor sale pe Haken, care tocmai au încheiat ieri, pe 30 martie, turneul lor european de promovare a albumului Vector.

Și pentru că, iată, cercul știrilor se închide cu Haken, suntem încântați să tragem linie după evenimentul Haken Guitar & Keyboard Clinic pe care l-am organizat, ce s-a bucurat de apreciere atât din partea celor care au făcut efortul să participe cât și din partea artiștilor prezenți pe scenă.

Am avut plăcerea să-i ascultăm pe Diego Tejeida, Charlie Griffiths și Richard Henshall, care au acceptat invitația noastră și ne-au oferit posibilitatea să pășim preț de două ore în laboratorul creativ din care au ieșit piesele ce aveam să le auzim a doua zi, pe 27 martie, pe scena clubului Quantic.

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply