Încă sub semnul lansării noului album Dream Theater, Distance Over Time, despre care puteți citi în recenzia publicată de Andrei, am parcurs o nouă săptămână plină de știri captivante.

După weekend-ul care a funcționat ca o veritabilă perioadă de decompresie am încercat — și n-a fost deloc ușor! — să alegem câteva dintre noutățile zilelor precedente pe care să vi le împărtășim în rândurile de mai jos.

În pregătirea lansării celui de-al 15-lea album, The Verdict, Queensrÿche au revenit cu un nou videoclip, de data asta pentru piesa Blood Of The Levant, pe 25 februarie. Săptămâna a început, așadar, în forță; albumul avea să fie disponibil pe 1 martie.

Queensrÿche – Blood Of The Levant

De la nisipurile levantine la spațiul extraterestru, facem un pas împreună cu RPWL, care lansează un al doilea single de pe albumul anunțat pentru 22 martie, Tales From Outer Space.

RPWL – What I Really Need

Tot în universul tematic al explorării spațiului ne poartă și albumul anunțat de John Mitchell pentru 26 aprilie, Under Stars, ultimul din trilogia astronautică sub titulatura Lonely Robot, potrivit artistului britanic.

Lonely Robot – Under Stars

Revenind cu picioarele pe pământ dar cu gândul tot la data de 26 aprilie, aflăm că Alan Parsons a dezvăluit primul single al albumului The Secret, ce va fi lansat în data sus-amintită.

Alan Parsons – Miracle

Miracle, îl are ca invitat pe Jason Mraz la voce, albumul fiind o revenire la soundul pop-rock cu elemente de rock progresiv și simfonic, binecunoscute prin intermediul Alan Parsons Project.

De pe al cincilea album solo lansat de Tim Bowness pe 1 martie, Flowers At The Scene, avem o colaborare interesantă pe piesa It’s The World, ce-i aduce alături de Bowness pe Peter Hammill (Van Der Graaf Generator), Steven Wilson, Jim Matheos (Fates Warning) și Colin Edwin (Porcupine Tree, O.R.k.).

Tim Bowness – It’s The World

The Mute Gods au anunțat pe 1 martie al doilea single de pe albumul Atheists & Believers, One Day, pe care o puteți asculta mai jos. Aceasta îl are invitat pe Alex Lifeson, binecunoscutul chitarist al legendarei trupe RUSH.

The Mute Gods – One Day

Din mozaicul multicolor al muzicii Prog păstrăm un sunet de Gong, piesa The Elemental, un caleidoscop de elemente prog, jazz și psihedelic, care demonstrează că anii 70 sunt bine-mersi și în… secolul XXI.

Gong – The Elemental

Într-o mișcare de yo-yo tematic, revenim în Maghreb, de unde tunisienii Myrath ies cu un nou videoclip pentru piesa No Holding Back, al doilea single extras de pe albumul Shehili, ce va fi lansat pe 3 mai.

Cu Voyager ne întoarcem din nou privirea către stele, Brightstar fiind primul single de pe următorul material discografic, încă fără nume, al australienilor.

O săptămână, cum se vede, plină. Și, ca să-i dăm retrospectivei noastre un contur complet, să amintim și două știri proaspete de la noi.

Flesh Rodeo au lansat videoclipul piesei Hatred, Anger and Hostility, de pe albumul Things Will Never Get Better.

Flesh Rodeo – Hatred, Anger and Hostility

Nu în ultimul rând, trupa-cu-nume-ciudat-care-ne-a-plăcut-cum-sună, Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, o ia, pieptiș, La Deal, și lansează album nou, al treilea, urmând ca din 11 aprilie până în iunie (cel puțin) să promoveze live noul material discografic de-a latul Europei.

trupa-cu-nume-ciudat-care-ne-a-plăcut-cum-sună-pleacă-în-turneu-european

Până săptămâna viitoare însă, we’ll see you on the Dark Side Of The Moon, care se bucură de aniversare pe 1 martie, iar mai jos de o reverență din partea lui Martin Miller și a trupei sale.

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply