Atunci când a debutat „Săptămâna pe scurt“ am vorbit despre noul album anunțat de Devin Townsend, Empath, ce urmează să fie lansat pe 29 martie.

Zilele trecute, mai precis pe 22 februarie, Devin a anunțat primul single de pe album, Genesis, ce este acompaniat de un videoclip caracteristic pentru stilul său, conceput într-o notă autoreferențială, după modelul „[…] reacts to…“

De 22 februarie spuneam că se leagă multe lansări de albume noi, un adevărat festin Prog menit să bucure fanii genului. Aceeași privire înapoi ne amintește de prezența lui Serj Tankian pe noul album O.R.k., despre care am scris în urmă cu două săptămâni.

De pe noul album O.R.k., Ramagehead, lansat pe 22 februarie, să vedem Kneel to Nothing, prima piesă de pe album și primul single lansat în ianuarie anul acesta.

Trupa suedeză Katatonia a anunțat zilele trecute reeditarea albumului Night Is the New Day, cel de-al optulea album, ce împlinește 10 ani de la lansare. Pentru a marca evenimentul, Katatonia vor acompania lansarea noii ediții a albumului cu un mini-turneu european, ce debutează pe 20 mai în Luxembourg.

Albumul este disponibil pentru precomandă și va fi lansat pe 17 mai.

Ceva mai aproape de casă, Mihai Barbu Project, au anunțat videoclipul piesei Look Behind, de pe albumul A Lifetime Consequence, lansat în ianuarie.

Revenind la data de 22 februarie, atât de încărcată de noutăți, reținem lansarea videoclipului piesei The Smoke And The Flame, primul single de pe noul album anunțat de Cosmograf. Proiectul britanicului Robin Armstrong, Cosmograf, va lansa albumul Mind Over Deep, pe 12 aprilie, acesta fiind al optulea album. Invitații lui Armstrong pe acest album sunt Kyle Fenton (Drums, Backing Vocals) și Colin Edwin (Bass, cunoscut pentru colaborările cu Porcupine Tree, O.R.k.)

O altă colaborare interesantă, anunțată zilele trecute, este cea dintre John Mayall și Alex Lifeson, chitaristul legendarei trupe Rush, pe noul album lansat de veteranul britanic al blues-ului pe… — ați ghicit! — 22 februarie.

Nobody Told Me, albumul lansat de John Mayall, reunește un grup impresionant de artiști invitați, printre care se numără Todd Rundgren, Steven Van Zandt, Alex Lifeson, Joe Bonamassa, Larry McCray și Carolyn Wonderland.

În mod cert, știrea săptămânii a fost pentru mulți lansarea, iată, tot pe 22 februarie, a mult anticipatului album Distance Over Time, despre care am mai scris în paginile ProgNotes, al paisprezecelea album Dream Theater.

Albumul s-a bucurat de multe recenzii pozitive și ocupă prima poziției în mai multe topuri. O recenzie a acestuia va fi publicată în scurt timp și de noi.

Vom încheia retrospectiva acestei săptămâni cu invitația de a asculta al treilea album solo al lui Marco Sfogli, Homeland. Cunoscut multora pentru nenumăratele proiecte ce l-au avut invitat, chitaristul italian a participat pe albume lansate de artiști cum ar fi James LaBrie, Premiata Forneria Marconi sau IceFish.

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply