Jordan Rudess, binecunoscutul pianist și „Vrăjitor al clapelor“ cum este supranumit, membru al formației Dream Theater, a anunțat lansarea noului său album solo, Wired for Madness, în data de 19 aprilie la Music Theories Recordings, parte a Mascot Label Group.

Wired for Madness este o explozie de dramatism, tehnică și melodicitate care-au devenit trăsăturile caracteristice inconfundabile ale lui Jordan Rudess. Albumul ni-l dezvăluie pe artist și în postura de vocalist.

Printre invitații de marcă ce l-au însoțit pe Jordan Rudess în acest proiect se numără bateristul Marco Minnemann, James LaBrie, colegul său din Dream Theater, chitariștii Vinnie Moore, Guthrie Govan și Joe Bonamassa și, nu în ultimul rând, John Petrucci.

Prezențe notabile sunt, de asemenea, Rod Morgenstein și Elijah Wood, printre alții.

Un prim extras de pe album mai jos:

„Este și blues în acest album! Just Can’t Win, de exemplu. Băieții din Dream Theater îmi spun Blues Man, pentru că, la 8 dimineața, atunci când suntem în turneu și-am dormit în autobuz, când mă trezesc parc-aș fi reîncarnarea sufletului unui bătrân bluesman. În consecință, l-am chemat pe Joe Bonamassa și chiar am implicat o partidă întreagă de alămuri pentru realizarea acestui cântec. Fanii mei proggeri vor descoperi aici un Jordan Rudess dintr-un univers alternativ!“ declară Rudess.

Noul album este deja disponibil pentru precomandă. Acesta numără 8 piese, și este accesibil în mai multe formate, de la varianta digitală, la disc dublu vinil și CD.

  1. Wired for Madness – Part 1
  2. Wired for Madness – Part 2
  3. Off the Ground
  4. Drop Twist
  5. Perpetual Shine
  6. Just Can’t Win
  7. Just for Today
  8. Why I Dream

Jordan Rudess Online
facebook.com/jordanrudessofficial
twitter.com/Jcrudess
Instagram.com/jcrudess
youtube.com/channel/UCWejTOIxUaCruf1LL1gdok

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply