Debutăm astăzi cu o nouă rubrică ProgNotes, în care încercăm să oferim o scurtă retrospectivă a celor mai interesante noutăți ale ultimelor zile, noutăți care ne-au atras atenția și care credem că merită și atenția voastră deopotrivă.

O să începem așadar cu o știre de la antipozi, de dincolo de continentul australian, de la neozeelandezii City Of Souls, care au lansat un videoclip pentru noul lor single, Wolf, de pe albumul pe care urmează să-l producă la Wild Thing Records.

Oarecum aproape de continentul australian, din Japonia, MONO au anunțat cel de-al 10-lea album lansat pe 25 ianuarie (o zi foarte încărcată, cum se poate vedea în câteva rânduri). De pe acest ultim album al cvartetului, Nowhere Now Here, mai jos un prim clip video:

Anunțat cu o săptămână în urmă, noul album solo al lui Devin Townsend, Empath, ce urmează să fie lansat spre sfârșitul lui martie la Inside Out Music, va fi precedat de un minidocumentar video în mai multe episoade, în care artistul ne va prezenta felul cum a căpătat contur noul material discografic. Primul episod poate fi urmărit mai jos.

Sfârșitul săptămânii, însă, ne-a pregătit o mulțime de noutăți și… surprize.

The Neal Morse Band au lansat un nou video pentru piese I Got To Run, de pe noul dublu-album conceptual, The Great Adventure. O continuare a firului narativ inspirat de povestea The Pilgrim’s Progress scrisă de John Bunyan, alegorie ce a stat la baza albumului The Similitude of a Dream, lansat în 2016 și încununat de aprecieri superlative atât din partea criticilor cât și a fanilor, albumul, lansat pe 25 ianuarie, se anunță a fi în egală măsură de bun.

Tot pe 25 ianuarie a fost lansat noul album al lui Steve Hackett, At The Edge Of Light, despre care Corina a scris recent.

25 ianuarie a fost, de asemenea, data lansării noului album Evergrey, The Atlantic, pe care-l puteți asculta chiar aici:

Pe suedezii Evergrey, de altfel, îi vom putea vedea live la Cluj, pe 12 aprilie, și în București, pe 13 aprilie.

Tot 25 ianuarie — iată! — este data lansării videoclipului Leprous pentru cover-ul după binecunoscuta piesă Angel, a celebrilor Massive Attack, cover a cărei interpretare live ne-o amintim cu plăcere, de altfel, de la concertul lor din septembrie 2018, din Quantic. Merită subliniat că acest video aparține lui Costin Chioreanu, care are deja multe colaborări cu artiști la nivel internațional cu care se poate mândri.

Ei bine, nu în ultimul rând, tot pe 25 ianuarie am anunțat un proiect la care ne-a făcut o deosebită plăcere să lucrăm și care sperăm să vă umple de entuziasm și anticipare: pe 26 martie avem plăcerea să-i vedem pe Charlie Griffiths, Diego Tejeida și Richard Henshall într-un workshop dedicat în egală măsură muzicienilor cât și iubitorilor de muzică pasionați de sonoritățile claviaturilor și a chitarelor ce definesc sunetul inconfundabil al trupei HAKEN. Cu ei am avut plăcerea să vorbim anul trecut în iulie, în Sibiu, la ARTmania 2018, iar cel mai recent album lansat în 26 octombrie, Vector, a fost recenzat aici de Andrei.

Până la întâlnirea cu Haken din martie însă, ne vedem aici, în paginile ProgNotes!

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply