Într-un mod cu totul inedit, primele detalii despre cel de-al paisprezecelea album al formației americane Dream Theater au fost anunțate… de către fani.

Pentru a dezvălui numele, grafica și data lansării albumului, Dream Theater au implicat comunitatea fanilor, bine cunoscuți pentru entuziasmul și dedicația cu care urmăresc cariera de peste 30 de ani a formației.

Pentru a crea o experiență cu totul specială, care să captiveze și să țină viu interesul celor mai pasionați dintre fani, s-a făcut apel la un joc online, Alternate Reality Game. Veritabilă „vânătoare de comori“, în care participanții trebuiau să găsească diverse indicii ascunse în fragmente de fotografii, mesaje publicate pe diverse platforme de socializare online sau să rezolve diverse probleme de perspicacitate ce au pus la mare încercare agerimea celor implicați, jocul s-a desfășurat pe parcursul mai multor luni, începând din iunie, când membrii formației au intrat într-un studio dintr-un oraș izolat de provincie al statului New York, pentru a lucra materialul viitorului album.

În acest răstimp, în fiecare săptămână, un nou puzzle era dezvăluit, deseori sub forma unor instantanee sau filmări candide din studioul unde Dream Theater înregistrau piesele noului album.

Multe dintre aceste probleme de perspicacitate le-au cerut fanilor să facă apel la cunoștințe de criptografie

Multe dintre aceste probleme de perspicacitate le-au cerut fanilor să facă apel la cunoștințe de criptografie sau steganografie, mesajele sau indiciile care conduceau la pasul următor fiind ascunse în fotografii sau în înregistrări audio ce reproduceau coduri Morse. Au trebuit să fie rezolvate probleme de Sudoku, întrebări ce făceau apel la detalii ce țin de istoria formației sau chiar să descifreze tonuri de telefon cu o anumită însemnătate. Entuziasmul fanilor implicați în joc a condus la formarea de grupuri, mijlocite de platformele de socializare online, care au lucrat împreună la descifrarea fiecărui puzzle din joc.

În final un sigur fan avea să deslușească ultima parte a acestei suite de enigme.

Creând acest joc, cu susținerea și implicarea directă a fan clubului oficial, Dream Theater World, membrii formației au urmărit să ofere o modalitate cu totul aparte, prin care să antreneze comunitatea fanilor în fazele premergătoare lansării noului album.

Albumul „Distance Over Time“, despre care s-a spus în mai multe rânduri că va fi o revenire la stilul perioadei de început a carierei formației, va fi lansat în februarie 2019, fiind primul album ce va apărea sub egida Inside Out Music.

Odată cu dezvăluirea numelui albumului și a graficii ce poartă marca unui vechi colaborator al formației, Hugh Syme, s-au făcut publice și datele turneului de promovare a noului material discografic pe continentul american.

Turneul „The Distance Over Time Tour“ debutează în 20 martie 2019 în San Diego, California.

Nu în mod surprinzător, turneul este asociat cu celebrarea a 20 de ani de la apariția albumului conceptual Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory, ceea ce în mod cert este un lucru menit să bucure marea majoritate a fanilor, în combinație cu sonoritatea mult mai heavy a noului material discografic.

 

Update: Pentru anunțul inedit din 2 noiembrie, Dream Theater și fan clubul Dream Theater World au pregătit cu meticulozitate un joc online — Alternate Reality Game — ce a implicat o bună parte din comunitatea fanilor în rezolvarea mai multor puzzles, de-a lungul ultimelor luni. Descoperiți detaliile savuroase ale acestei „vânători de comori“ în seria de articole ce debutează cu acesta.

Dream Theater Treasure Hunt Walkthrough pt. 1

De asemenea, la finalul aventurii online de mai sus, următoarea înregistrare din studio a fost dezvăluită și ne oferă un fragment din materialul nou înregistrat.

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply