Dacă ne urmăriți de la început știți că ProgNotes.ro este, cum scriam atunci, „jurnalul călătoriei unui grup de prieteni prin universul vast al muzicii rock progresiv.“

Ei bine, despre săptămâna trecută exact asta putem spune: a stat sub semnul unei călătorii, pe mare, din Florida în Mexic, prin apele golfului Mexicului și ale mării Caraibelor. O călătorie care devine, cu fiecare nou an, atracția principală a pasionaților Prog-ului: Cruise To The Edge.

Cruise To The Edge 2019

Să vedem însă, dincolo de Cruise To The Edge, ce alte evenimente ne-au atras atenția în zilele care au trecut.

Steven Wilson a publicat (ce-i drept, pe 31 ianuarie) videoclipul piesei The Same Asylum as Before, extrasă de pe albumul To The Bone, pe care vă invităm să-l [re]vedeți mai jos:

Steven este acum în turneu european de promovare a albumului lansat în august 2017, To The Bone Tour 2019.

O mulțime de discuții în jurul mult așteptatului album TOOL, al cărui dată de lansare, scriam săptămâna trecută, pare a fi relativ aproape. În stilul deja binecunoscut, Maynard James Keenan vine să arunce o umbră de îndoială asupra știrii ce a entuziasmat fanii de pretutindeni.

credit foto: metalheadzone.com

Citat de mai multe publicații online, artistul a comentat pe Twitter că albumul va apărea mai degrabă undeva între mijlocul lui mai și iulie:

Jon Anderson, vocea inconfundabilă a formației YES, a anunțat zilele trecute că va lansa la sfârșitul lui martie albumul 1000 Hands, un proiect la care lucrează de… 30 de ani. Albumul este disponibil pentru precomandă pe site-ul artistului, unde putem descoperi lista substanțială a colaboratorilor săi.

Jon Anderson of Yes at Sweden Rock Festival, Solvesborg, Sweden on June 9th 2018

Odată cu lansarea albumului debutează și turneul de promovare a acestuia, 1000 Hands Tour.

Trecem de la vocea eterică a lui Jon la ritmurile Djent caracteristice metalului progresiv al trupei Periphery, care, cu lansarea primului single, Blood Eagle, au anunțat cel de-al patrulea album, Periphery IV: HAIL STAN, ce va fi lansat pe 5 aprilie. Albumul este deja disponibil pentru precomandă, videoclipul oficial al primului single îl puteți vedea mai jos:

Albumul va fi promovat live în turneul ce debutează pe 30 martie în Anaheim, California.

O colaborarea interesantă este cea dintre O.R.k. și Serj Tankian, binecunoscutul vocalist al trupei System Of A Down.

Piesa este extrasă de pe albumul Ramagehead, pe care O.R.k. îl vor lansa pe 22 februarie.

22 februarie este data mult așteptată de fanii Dream Theater, fiind data lansării albumului Distance Over Time, primul material discografic după semnarea contractului cu InsideOut Music. De pe noul album al treilea single a fost lansat pe 8 februarie, single ce continuă pe aceeași linie stilistică ca și precedentele și care confirmă nota heavy, concisă și plină de prospețime și efervescență a noului material discografic mult așteptat de fanii giganților metalului progresiv.

Revenind la Cruise To The Edge și, deloc surprinzător, în conexiune cu muzica Dream Theater, trebuie să subliniem prezența deja constantă a carismaticului Mike Portnoy la bordul vasului Brilliance of the Seas cu un program tipic pentru extrem de activul drummer.

Împreună cu fostul coleg de trupă, Jordan Rudess, Eric Gillette, chitaristul The Neal Morse Band și Conner Green, basistul HAKEN, Mike a revizitat muzica Dream Theater într-o interpretare fără cusur a unui colaj din piesele ce i-au consacrat pe americanii din Long Island, Instrumedley, pe care-l puteți vedea mai jos mulțumită înregistrării făcută de The Prog Report:

Vă lăsăm, așadar, în atmosfera incendiară din marea Caraibelor, până săptămâna viitoare.

Prog Fan I was meant to be / Trim the sails and roam the sea!

Cosmin

Cosmin

Atunci când nu coace vreun plan cu prietenii din fan clubul Dream Theater, este fie la Ateneu, fie cu gașca Jazz Fan Rising, fie schițează noi proiecte ProgNotes alături de cei mai buni coechipieri pe care și i-ar fi putut imagina vreodată.

Leave a Reply